Diskuze

Kolik davate dyzko a kdy nedavate?

Jsem typickej introvert a ani v normalnim zivote nikdy nevim kolik je dobre dat dyzko. Kdyz jsem u kadernice nebo i v restauraci mam casto pocit ze jsem za dementa at to udelam tak jako tak, protoze bud dam moc a pak si prijdu nepatricne jako ze si hraju na bohace, nebo nedam nic protoze ani nevim jestli se to hodi.

U masazi je to o to tezsi. Jsem celkem novej, chodim casto ale myslim ze vetsina byla mnohem vickrat nez ja. Obcas mi nestoji, obcas se neudelam, obcas jo. Nerikam ze je to o tom, ale trochu premyslim jestli kdyz tam lezim a stydim se a holka mlci a honi jak o zivot a me v hlave jede jestli tohle je to kdyz lidi pisou „snazi se mi ho utrhnout“.

Vetsinou mam ale pocit ze je to moje chyba. Zase mi je takovy blby ji nic nedat kdyz mi hodinu jezdi po pindouru. U nekterych holek se mi to ale nestalo vubec, a ne proto ze by se mi libily vic nez ty kde mi nestal, ale spis jsem si nepripadal na obtiz, a treba ze mi ho i treba vyhonit chce. Samozrejme za penize a ne ciste z vlastni lasky k mojemu pokladu, ale vite jak.

3 4 votes
Hodnocení recenze
32 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Ukaž všchny komentáře
4 července, 2024 01:03

Masáž je sama o sobě celkem drahá záležitost, takže za mě osobně bez dýžka. Jediný případ je, když je cena 1900, to nechám dvojku.

user1902
4 července, 2024 04:56

to je tiez tak debilna moda davat vsade dysko. PRECO? mas danu cenu za sluzbu, koniec. ked chces, tak mozes nechat ako podakovanie za to, ze spravila nieco nadstandardne. tej kadernicky sa spytaj, kolko bere za hodinu a mozes jej dyskom doplatit na normalny plat. na masaziach nie je co doplacat.

4 července, 2024 07:11

Tak klasika pokud proběhla normální masáž, tak BEZ DÝŠKA! Je to pro ně už tak extrémní výdělek a mají to štěstí, že nemusí poskytovat sex.
Maximálně pokud stojí třeba 1900 a bylo to super tak zaokrouhlit, ale není to potřeba.
Pokud platíš po, začala se s tebou třeba líbat bez domluvy, tak ji rozhodně nedávej celou připlatkovou cenu, ideálně nic, když to sama chtěla, tak jsi ji to pouze opětoval.

4 července, 2024 14:01
Reply to  faktNevim

Zazil jsem zatim z 5 salonu (resp. 6 pobocek) jen 1x, ze se platilo az po masazi. Bylo to u „soukromnice“ (Goddess Vera) a penize i tak musely uz od zacatku lezet na stole. A kdyz uz tam 3k lezi, tak je pak trapne k tomu pridat treba 100. Plati se jeste nekde az po masazi?
Pro me by to bylo prijemnejsi, ze na startu nemusime resit ty penize, kdy maserka stoji ve dverich, podupava si nozickou a ja lovim ve tme s baterkou na mobilu bankovky v penezence, misto toho bych se mohl uvolnit hned ze startu a venovali bychom se jen sobe navzajem. 😀

4 července, 2024 15:13
Reply to  cmelak33

Aha, tak to bych mel do Rabbitu uz konecne zavitat. Diky za info. 🙂
PS: Mam podobne problemy jako ty ohledne te erekce, kdyz mam pocit, ze me tam slecna nechce, nebo nastane nejaky problem atd. Precteni ruznych komentaru a recenzi na Tapkach mi pomohlo to nebrat tolik jako svoji chybu, takze uz nemam potrebu tam davat nejake dysko nebo se omlouvat. 😉
Treba dnes jsem dokonce po 10 minutach zrusil masaz, kdyz slecna od prichodu porad jen koukala do mobilu, zatimco jsem se prevlekl a poslala me samotneho do sprchy, kde zrovna prestala tect voda. Rikala, ze muzu pockat, nez nekdo zjisti co s tim je a vyresi se to. Normalne bych tam opravdu klidne pul hodiny cekal a ze slusnosti to nechtel rusit, ale po tom mobilovani a posilen nazory z Tapek jsem si rekl, ze za tohle moje penize nestoji, sebral jsem koule do hrsti a zrusil masaz 😀 A vse probehlo bez problemu, penize vraceny. Takze zdejsi mentalni otuzovani na Tapkach vnimam pozitivne 😀

4 července, 2024 23:42
Reply to  cmelak33

100% chapu, mam to dost podobne. Ale myslim se, ze to GFE je klic k uspechu pro takove zacatecniky a stresovejsi povahy, jako jsme nejspis my dva – protoze to bylo zatim jedine, co na me s jistotou fungovalo…
Jinak prave teoreticky taky sam nebo s partnerkou nemam problem dat 2 kola behem 30 minut, ale na masazich jsem nekdy rad, kdyz vubec uspesne skoncime aspon jednou, jak pises. Uz 2x ze 7 se mi stalo, ze vubec (jestli dobre pocitam ten celkovy pocet) 😀
O erekci uz pri prvni sprse jsem si zatim taky bohuzel nechal jen zdat. Ale mozna je na case zkusit treba Tinu z Candy, mrkni na jeji recenze – tam to snad i na nas dva musi fungovat. 😀

4 července, 2024 16:01
Reply to  happy

Ještě se mi v Praze nestalo, abych platil před masáží, možná tak v Angels. Do kterých podniků chodíš?

4 července, 2024 23:32
Reply to  Mr.X

Infinity (obe pobocky), Fantazie, Red Bed, LoveMe, For You Massage (Na Bojisti 22) a zminena Goddess Vera. Vsude chteli penize predem.
Pusobim na ne nejak blbe, nebo je to normalni? Je mi kolem 30 let a chodim vypucovany jak dobre opecovavany pudl 60lete panicky, takze pochybnym vzhledem to snad neni… 😀
Moje dosavadni chyba byla, ze jsem sel ciste podle vyberu vzhledu holek dle me aktualni nalady a neresil jsem salony. Uz jsem ale celkem poucen a vidim, ze rozdily jsou docela velke. Dalsi zastavku planuju v Candy, akorat tam jsem zatim 2x narazil na plnou kapacitu (obvykle rezervuji max 1 den predem).

4 července, 2024 08:19

Obecně se držím pravidla (a někde jsem ho našel, takže určitě nebudu sám) dávat dýško mezi 5 a 15 procenty celkové ceny (10% se i krásně lehce počítá 😀 ). A to v případě, že jsem se službou extra spokojenej nebo mám pocit, že ten, komu platím udělal něco navíc nad rámec svýho zaměstnání co by dělat nemusel. Takže je fajn se odnaučit dávat dýško automaticky všude (diskuze z Ameriky kde lidi žijí z dýšek místo toho aby jim zaměstnavatel platil decentní plat mě vždycky pobaví)

Co se týče masáží, tak jak tu píšou jiní, je to i sama o sobě už tak docela drahá záležitost, takže dýško určitě nedávám každé automaticky. Ale už se mi to taky stalo a tuším že jsem nechal stovku nebo dvě, max někdy možná tři, to už si teď nevzpomenu, ale víc ne. Ale jak už je tu psáno, tak to většinou bylo, že jsem to zaokrouhlil na 2K. A i tady platilo, že dotyčná masérka vykonala něco nad rámec klasické služby. A může to být i taková prkotina, že si jen neodmakala mechanicky svoji hodinu, ale třeba se mnou i intelektuálně konverzovala.

4 července, 2024 16:06

Na masážích dýško v 99% případů nedávám. Vzácně z 1900 udělám 2k, ale rozhodně to nepovažuji za samozřejmost. Nevím, jak ty, ale já za 2k na hodinu nepracuju. 😉

4 července, 2024 17:22
Reply to  Mr.X

Hele shodou okolností jsem narazil na inzerát na ero masérku (pravda už to bude asi rok zpátky), ale holka si z těch 1900 nevydělá ani polovinu, většina jde vedení, managementu, provozu, samozřejmě nějakej profit atp. já nevím co všechno. Pravda, i tak je to pořád asi dost nadstandard, ale ať jsme zase realističtí.

4 července, 2024 23:47
Reply to  Alfonso

Pak jsou tu solo maserky jako Paula, Barbara, Vera atd. Ty delaji jen na sebe a maji z toho pak plnou cenu. A kdyz jsou sikovne jak tyto zminene (dle recenzi), tak maji nabite kalendare tyden dopredu a jsi rad, kdyz u nich chytnes termin (to soudim na zaklade mych pokusu o termin) 😀 Takze kdyz je holka sikovna a chce 2x vic penez, muze to tak delat.

4 července, 2024 16:29

Peníze možná kazí charakter, ale zlepšují vztahy.
Obecně – děvčata, která za to stojí, často inkasují potom. Děvčata s horší kvalitou služeb vždy inkasují předem.

A) platba předem
1) na začátku – jsem poprvé? Odhadnu šanci na kvalitní masáž, zaokrouhlulji na 500 Kč předem. Děvčata to obvykle překvapí a lépe prolomíte ledy. Často dostanenete bonus navíc. Naopak podprůměr 
2) na konci – nic moc? Sbohem a šáteček 
3) na konci – dostal jsem nějaký nadstandard a uvažuji o opáčku? Super GFE, dámský orál, který děvče normálně nenabízí? Přidám 500 Kč, ale občas i 1000 Kč (a teď mě kamenujte, že kazím ceny). A samozřejmě se na to může nabalit nějaký operativní příplatek (např. líbání, pussycat)
Pokud přijdu podruhé, téměř vždy už děvče nepožaduje peníze předem.

B) platba potom
1) nic moc? Tak základní cena (ale to je fakt výjimka)
2) běžný standard, ale neuvažuji o návštěvě? No, já dýško dávám (zaokrouhlím na 500 Kč), ale nemusel bych.
3) nadstandard? Zaokrouhluji na 1000 Kč, protože nevylučuji opáčko.

Dýška fungují, děvčata si to dobře pamatují. V salónech často odevzdávají polovinu ceny (nebo i hůř), takže vašich 15 % navrch je pro ně reálných 30 %.

Také záleží, zda jak moc je masáž autentická. Profesionální vystoupení typu Paula, Barbara jsou super, ale nic osobního v tom není. U nich se cítím jako jedinec z davu, co pokaždé dostane přes kopírák stejnou službu.

Kdežto začátečnice nebo děvče s 2-3 klienty za den si vás zapamatují lépe.

A pak záleží i na vaší peněžence. Někdo našetří za půl roku, jiný chodí každý týden 2x.
Kdo má hlouběji do kapsy dostává horší službu. Prostě tak funguje kapitalizmus i reálný socializmus.

Navštěvuji občas na priváty, ale masáže zdaleka vedou. Protože tady hrají GFE divadlo lépe a přesvědčivěji. Takže pokud chcete jít na kvalitní představení i podruhé, vyplatí se připlatit za lístek do první řady.

P.S. Nic proti Paule či Barbaře … oceňuji skvělý servis a určitě časem vyzkouším znovu. Jen se ten přeslazený dortík snadno přejí a já osobně potřebuji delší čas, abych znovu dostal chuť.

5 července, 2024 00:10
Reply to  Bragelonne

Dat 1000 Kc dysko pri masazi za 2k mi prijde prestrel. Rozumim zaokrouhleni 1900 na 2000 (~5%), nebo 2200 na 2500 (15%) nebo 2500 na 3000 (20%). Tedy v pripade velke spokojenosti jsem to delal stejne, to cloveku i tak nejak v euforii prijde spravne a chce se odvdecit za super zazitek. Jinak bych ale extra dyska nedaval, at salony nezvednou cenu na 2500 za zakladni masaz, kdyz by kazdy daval dyska i pri prumerne masazi. To bychom pak meli priplatkove masaze brzo za 4k na hodinu 😀
Ale jeste zpet k tomu prestrelu: 50% dysko za me proste nema tu hodnotu penez. Kdyz bych si mel vybrat, jestli na dysku za 2 masaze dat navic 2000 Kc, nebo si misto toho zajit na 3 masaze (kdyz bych mel teoreticky dostatek vhodnych terminu), tak mam jasno. 😀
Ale jsem celkem cerstvy zacatecnik, mozna to za rok uvidim stejne… Kazdopadne diky za sdileni tveho pohledu, pro me velmi zajimava cetba.

Last edited 2 dní před by happy
5 července, 2024 10:44
Reply to  happy

To máš pravdu.
Nutno dodat, že obvykle chodím na 90 – 120 minut.

Záleží na ceníku, slečně, dostupnosti. Nehledě na fakt, že 90ti minutovky jsou často naceněné jako 60 + 30.

5 července, 2024 20:42
Reply to  cmelak33

Kdyz jdu na masaz, tak beru skoro vzdy 90 min s novou maserkou a 120 min jsem bral jen na opacku s holcinou, ktera mi dala takovy GFE, ze jakmile se zavrely dvere do salonu, tak uvitani probehlo vasnivym francouzskym libanim  😊  S takovou ty 2 hodiny utikaj nejak moc rychle a pral bych si tam s ni zustat alespon pul dne  😀  Z me zkusenosti 90m vs 120m je skoro to sami pokud jako ja nejsi moc schopnej 2. kola. Vetsinou se travi na brise 30-45 minut, ale kdyz tam jsou spolecne sympatie, tak i poloha na brise je zajimava a neznudis se  😀 

5 července, 2024 23:29
Reply to  S18Uni

Cau, nahodis prosim tip na tu super GFE slecnu? Pokud to nechces propalit, tak samozrejme chapu. Ale kdyz se podelis, tak urcite zlepsis par lidem den ;-D

6 července, 2024 09:00
Reply to  S18Uni

Kdyz jsou velke vzajemne sympatie, tak se poloha na brise vynechava.

7 července, 2024 06:00
Reply to  MMrak

Přesně tak , málo kdy jdu na břicho do pololehu na záda……

6 července, 2024 09:03
Reply to  Bragelonne

Jsou to tvoje prachy, ale kazis tim trh.
Co se tyka extras, paradoxne ty nejlepsi prozitky na salonech jsem dostal vzdy zdarma/levne. Jen o prachach to neni, je to i o sympatiich. Prachy si holky nazenou na topicich jako ty.

6 července, 2024 12:32
Reply to  MMrak

Hlavním problémem trhu je nízká diferenciace mezi kvalitními a nekvalitními službami. 
Její příčinou je špatná komunikace kvality/ceny. Protože masáže nebo priváty, obojí je „shadow zone“.
Díky za portály Tapky nebo Světáci. Můžeme na nich kritizovat leccos, ale nepřímo ovlivňují trh.
A u některých děvčat určitě dost výrazně (= hodně dobrých recenzí = hodně nových masážníků a tudíž šancí z nich udělat stáláky. De facto reklama zdarma).

Ano, mé chování je do jisté míry „inflační“. Ovšem vede ke zdražování pouze těch kvalitních služeb.

Za tu dobu jsem potkal asi 3-4 holky „nymfomanky“. Tady věřím, že i když mají X-klientů za den, tak pokud se chlap nechová jako tupec, vždy dostane skvělý zážitek. Pokaždé a bez ohledu na dýška.
Zde vám ke štěstí stačí, když chodíte pravidelně, protože pro tyhle holky je to jako droga. A rády uvítají častého „dealera“.

Pro všechny ostatní slečny je to práce. Ty „kvalitní“ to baví. Ale věřím, že kdyby dostávaly srovnatelné peníze v jiném oboru, budou stejně spokojené i tam.

Jasně, pokud se chováš slušně, dříve nebo později najdeš slečnu, které budeš trochu sympatický a dostaneš nějaký ten bonus zdarma. Ale pořád je to divadlo. 
Intenzivní zážitek, občas neuvěřitelně autentický, ale láska v tom není. Maximálně větší či menší sympatie.

Moje teorie (a spíše by to zasloužilo samostatné diskusní vlákno jen pro masérky):

  1. Běžná žena nepotřebuje 5x denně orál, líbání (bez lásky) atd. 
  2. U masérek bude možná potřeba sexu nebo intimností trochu vyšší než u běžné ženské populace, ale asi ne v násobcích. Mnohé si asi jen zvykly a nevadí jim to. Pár z nich má různé sociální deprivace a tahle práce je náplast. Ale to jsou výjimky (což se může projevit i překvapivě intenzivním a častým GFE … a nebo naopak těžkým propadákem).
  3. Většině to postačí jednou za den (a některé dny ani to). 
  4. Spíše (= od každého návštěvníka) ocení pozornost, ohleduplnost, čistotu, jemnost dotyků. Aby ji nebral jako kus naolejovaného masa, který se hodinu otírá o chlapa. Prostě ji respektoval cca tak, jak se tam venku chováme ke svým manželkám. Asi tak, jako byste v běžné práci jednali s klientem a odcházeli s tím, že jste si fajn pokecali, vyřešili problém nebo dojednali oboustranně výhodný obchod.
  5. Velká část holek pracuje „nepravidelně“. Tj. méně dní, ale na delší směny (= více zákazníků). Řekněme 8 klientů za den, některé i víc.
  6. Což je 8 množin s různými průniky. Třeba 2-3 chtějí nějaký nadstandard (ať už placený nebo free bonus). Dva hezouni/slušňáci vypadají/se chovají tak, že holce může být kontakt i příjemný. Dalších dvou se skoro štítí dotýkat (a zrovna jeden šel před Tebou). U většiny slyšíš pořád stejné příběhy, sama opakuješ to samé.
  7. Do toho X-faktorů (únava na konci dne, blíží se mensturace, migréna, v létě vedro ….) + obecná potřeba sexu (na pinďoury koukám celý den)
  8. Takže šance, že uprostřed optimálního průniku těch množin se nacházíš právě Ty, není zanedbatelná (pořád je to jen pár množin), ale zdaleka ne 100%. A pokud se štěstí usmálo ten den na dva chlapy zároveň, tak výhru bere jen ten první.
  9. Tudíž „bonus“ není pokaždé stejný a ani nemusí být žádný. Pokud je služba sama o sobě kvalitní, přijdeš znovu. 
  10. Samozřejmě, holky jsou šikovné obchodnice. Jeden dostane to, druhý tento. To, že slečna třeba dámský či pánský orál běžně nenabízí, ale Tobě ano? Někdy je to „neoficiální popdpultovka“, někdy dárek. Nebo nějaká speciální poloha? Líbání? 

Holky mají řadu es v rukávu.

  1. Věřím, že několikrát jsem dostal zcela výjimečný dárek (a nemyslím sex), který rozhodně není standardem a „uděluje se“ třeba jednou za měsíc, kvartál či možná celý rok. Tak mi to bylo podáno a i porovnáním s některými recenzemi ve mně takový pocit zůstává. 
  2. Nebo je děvče tak skvělá herečka a stejný zážitek si odneslo dalších tucet chlapů za týden. Ale o tom to je. Prostě skvělý herecký či osobní výkon stojí za odměnu. Protože kvalita.

Takže jsem přesvědčený, že stejně jako v každém jiném byznysu, pokud se obecně chováš jako slušný chlap (= zákazník), tak chceš-li trochu nadstandard, pak platí – čím štědřejší ruka, tím více pozornosti se Ti dostane.

6 července, 2024 13:14
Reply to  Bragelonne

Pokud dostaneš dle tebe občas i bonus zdarma za to, že se chováš slušně, jste si sympatičtí atd, tak proč máš potřebu připlácet?
Není lepší pocit, že jsi dostal bonus za to, že se nechováš jako nějaký dement a je to příjemné pro oba? Než vědět, že to je jen kvůli tomu kolik vytáhneš ze šrajtofle?
Souhlasím s ostatníma, že kazíš trh, a navíc úplně zbytečně.

6 července, 2024 18:55
Reply to  Adam98

Pořád tu někdo skuhrá nad cenou služeb. Jakmile někde akceptuješ vyšší cenu, okamžitě Tě ostatní uráží, proč kazíš trh.

Jenže sexbyznys je trh služeb jako každý jiný. Nemůžete mu poručit, můžete ho leda kultivovat. Což vzhledem k právnímu (nebo spíše společenskému) vakuu moc dobře nejde.

Recenze, recenze, recenze. Jen díky vysokému počtu lze rozlišit dobré od špatných služeb. Standard od nadstandardu.
Pak si mohou děvčata (např. Jenny z Velouru) se spoustou kvalitních recenzí a (možná) houfem stáláků dovolit nasadit vyšší ceny (= oficiální dýško). A je to zcela v pořádku a transparentní.

95 % jiných děvčat si to nedovolí.

Za extra kvalitu se prostě platí. Nemůžeš pokaždé očekávat něco navíc, když sám nepustíš chlup. Nemáš peníze? Tak přines alespoň občas kytku.
My Češi to máme za 40 let vlády komunistů v sobě. Chceme maximum, ale dobré služby neumíme pochválit. Natož ocenit.

Přijedeme do egyptského hotelu a v lepším případě strčíme dolar pokojské.
To samé v běžné české hospodě … cenu oběda zaokrouhlíme na desetikorunu nahoru.

V opravdu kvalitních hotelech (kam se průměrný Čech nikdy nedostane) funguje princip extra servisu a spropitného jinak. A nikdo nikomu během pobytu nestrká dolary do dlaní, ale také (až na výjimky) nikdo neskrblí.
A kupodivu to funguje. Odjíždíte s pocitem, že dovolená už nemohla být lepší.

Chceš něco navíc? Tak si Tě dodavatel musí pamatovat a cítit z Tebe budoucí příjem.
Sázet jen na sympatie nejde věčně a většina z nás fakt nemá čím ohromit. A že to občas vyjde? Viz. průnik množin v textu nahoře.

Tak buď děvčata nestřídejte (= věrný zákazník, stabilní příjem) a občas ukažte, že si jejího přístupu ceníte.
A nebo salóny střídejte, ale pak vás ten pamatováček“ holt vyjde dráž

6 července, 2024 21:46
Reply to  Bragelonne

Teď trochu pleteš jabka s hruškama. Neřešíme tady cenu služeb (zda jsou přemrštěné nebo ne, ale každý musí uznat, že to není levná záležitost), ale nějaká zbytečná dýška navíc.
A míchat masérky dohromady s pokojskou nebo obsluhou v restauraci? Jasně, Češi asi obecně dávají menší spropitné než západní země, ale myslím, že se to zlepšuje.
A když budu mluvit za sebe, tak nemám problém za útratu v hospodě/restauraci třeba za 760 nechat tisícovku, když je obsluha příjemná, rychlá atd. A to z několika důvodů: sám jsem v době studování takto brigádničil a vím, jaká je to těžká práce, a především, jakou mzdu servírky/číšníci dostávají. To stejné například pokojské, kadeřnice někde v salónu atd. Ale nevidím důvod, proč bych měl připlácet navíc masérce (kromě toho co jsem zmiňoval z 1900 na 2000, případně z 2400 na 2500), která si za tu hodinu minimálně tisícovku vydělá (za předpokladu že je to klasická erotická masáž a polovina jde vedení). Což samo o sobě je fakt dost, a to nepočítám pussycat masáže atd, kde to může být i 1500/hodinu.
Kazda masérka ma samozřejmě jinačí rozvrh, ale když vezmu takovou průměrnou masérku, která má 10 směn měsíčně a na každé 5 masáží s průměrným výdělkem 1200 za masáž, tak jsme na nějakých 60K měsíčně. To někomu přijde málo? A to vůbec neřeším nějaké daně atd, ať už ze stran podniku nebo samotných masérek, řekl bych že tam se to ojebava jak jen může.
Nevím jak ty, ale já žádnou chudou masérku fakt neznám, nezávidím jim ty peníze, ale nevidím důvod jak jsem popsal proč ještě dávat petikilo nebo tisícovku navíc. Absolutně ne.

A navíc, bereš to jen ze svého pohledu, nevíš jak se daná masérka chová s jinými klienty, a je celkem dost pravděpodobné, že ostatní klienti dostanou úplně stejný zážitek jako ty, aniž by si připláceli, ale ty to vnímáš tak, že bez připlácení to třeba ta masérka nedělá, má menší GFE přístup atd.
Takže víceméně nakonec vyhazuješ prachy pro nic za nic, raději je investuj 😉

7 července, 2024 06:14
Reply to  Adam98

60k  😂  no spíš 2x tolik ,ale budiš přáno holkám šikovným no ne …

7 července, 2024 06:06
Reply to  Bragelonne

….jen k děvčatům.. extras a dyško včetně poloviny ceny z masaže je jejich ,jediné v čem je rozdíl někde některe už maji 60% z masaže pokud jsou v kurzu anebo je přetahnul někdo jiny jinam 🙂 prostě se dohodli …

7 července, 2024 06:24

Za mně každý ať dá kolik chce ,jsou to vaše hroši,hrošeňátka (ukrajinsky),
Osobně to nějak ani nedokážu popsat kolki a kde spíše někdy jo a někdy ne ,když chtěji předem penize a nedoplacím za extras:)) tak nedávám , pokud je to po akci určitě nějak zaokrouhlím pokud je spokojenost ,těch aspektů asi u každeho bude hodně a různý … občas holce napíšu(pokud už nějak tak o sobě víme) domluvíme na co ma chut a vemu ji třeba jahody ,maliny .. to je dýško 🙂
Chlapi nenoste kytky .. udělaji radost ,ale vázy tam nejsou 🙂 raději dejte kilo samy si je koupí  😊 

32
0
Budeme rádi za tvůj názor, napiš komentářx