Diskuze

Kvalita opáček z hlediska dlouhodobého

Mám dotaz na kolegy, kteří se v branži pohybují déle anebo častěji než já.

Existují masérky, které masírují klidně přes 2-3 roky. Pokud jste u některé takové byli na opáčku po delší době (alespoň půl rok, ideálně +/- rok, ale klidně i více), jakou máte v porovnání zkušenost s výkonem a kvalitou masáže? Vím, že každá návštěva je jiná i u stejné masérky, takže to nikdy nebude stejné, jde mi spíše o to, jestli jste zpozorovali markantní zlepšení nebo zhoršení (třeba pokud jste byli u masérky v jejích začátcích) – nebo si slečna udržela víceméně stejnou úroveň kvality.

Existují masérky, které tu mají klidně přes 10 recenzí, ale když je poslední přes rok stará, tak mi osobně přijde jít k takové masérce stejná ruleta jako jít k nové, ještě nezrecenzované masérce. Možná o to horší v tom, že u nové masérky předpokládám jistou nezkušenost a počítám s ní, ale většinou to vyváží otevřeností k různým připomínkám a nechá se navést/usměrnit. Oproti tomu nevím, co mám čekat od masérky, která už je v oboru déle, má tu historicky spoustu recenzí (navíc třeba v relativně krátké době), ale už delší dobu žádnou aktuální. Profesně starší masérka většinou má už nějaký svůj styl, kterého se drží a už se třeba nemusí snažit provedení masáže nějak inovovat. Nebo si může dokonce prostě jen „odbýt“ svoji sestavu a nazdar.

Prostě nevím, jestli není něco víc za tím, že recenze na takhle „slavnou“ masérku přestali chodit. Třeba se zhoršila a lidi ji přestali navštěvovat, nebo naopak zjistili, že je super a nechali si ji pro sebe. Nebo si řekli „ta už tady má recenzí dost“ a se svojí zkušeností se pak už nepodělili. Anebo ani jedno a lidi prostě jen přesedlali za novými tvářemi.

Uvítám tedy vyjádření i k tomuto; pokud plánujete návštěvu k masérce, u které jste ještě nebyli, dáváte přednost novým masérkám, nebo vybíráte raději z některých, které už masírují nějakou dobu a mají nějaké zkušenosti? A rozhoduje počet, případně stáří (ale ne hodnocení) recenzí na masérku o Vaší případné návštěvě?

Bonus otázka na závěr: kolikrát nejvíckrát jste byli u jedné stejné masérky a jak frekventovaně jste ji navštěvovali?

Budu rád za každý názor/zkušenost, díky.

5 2 votes
Hodnocení recenze
8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Ukaž všchny komentáře
5 března, 2024 10:01

It can be a number of reasons but some of them you already mentioned:

  • The main reason is that, usually, when a customer has a very good experience with a masseuse, it tends not to share it, so he can comfortably repeat it next time.
  • Also, many of the masseuses that have been in the market for a while, have built a steady base of „regular“ customers, so they actually do not have many new clients trying them
  • Often the massage looses quality over the years (naturally, they feel tired of doing the same thing over and over again.)

I have masseuses that I visit a few times a year (not more than that). When I occasionally visit them more often than that, quickly the experience becomes repetitive, even if it includes some extra.

guru-masazi
6 března, 2024 13:23

Osobně opakuju jen výjimečně. Cca před deseti lety, když masérek ještě nebylo tolik, se mi stalo, že jsem měl rekord tři opakování, většinou ale jen dvě. A vypozoroval jsem jednu zajímavou věc – nikdy to napodruhé ani napotřetí nebylo lepší než napoprvé. Asi proto, že to napoprvé bylo tak dobré, že mě to nalákalo, abych přišel znovu, laťka byla prostě příliš vysoko.

Postupem času jsem došel k tomu, že opakuju jen naprosto výjimečně, protože si nechci ten prvotní skvělý zážitek zkazit případnou nepovedenou akcí.

Ono taky u druhé a další návštěvy už člověk není tak napnutý a vzrušený z neznámého, což je dost zásadní aspekt v celém zážitku. Vybavuju si dokonce jednu relativně známou masérku, se kterou jsem si při své první návštěvě skvěle zašukal, takže jsem za 14 dní dorazil znovu, přičemž jsme si to zopakovali a bylo to snad ještě lepší než předtím, no a paradoxně tohle vědomí způsobilo, že už jsem u ní od té doby nebyl. Chci si prostě uchovat ty dobré vzpomínky.

Navíc dnes je tu tolik masérek a neustále přibývají nové, že je pořád co objevovat. Chodím na masáže dlouho a pravidelně a stejně nemám šanci vyzkoušet všechny.

6 března, 2024 14:08
Reply to  guru-masazi

Jak se ti povedlo zašukat si na masazi? Já byl na masáži zatím jen párkrát a asi dělám něco špatně 🥲

6 března, 2024 14:13

Na masáže chodím cca 2 roky, poslední dobou si ji dopřeji cca 1x měsíčně (někdy ani to ne) a možná i proto opakuji stejné masérky. Jsem prostě konzerva a radši jdu někam, kde vím, že to bude dobré, než zkouším nepoznané. Nicméně na kvalitě masáže se to projevuje spíše kladně (byť případ od případu). Masérka už je pak pro mě trochu kámoška od vedle a nevidím důvod napsat na stejnou holčinu novou recku (kolem a kolem, koupí mi to vůbec lupen do slosování? Říká to víc o mě nebo o ní?)

Asi největší negativum vidím v tom, že jsem trochu nahlédl za oponu celého představení a maličko to pro mě ztratilo to kouzlo.

Ad komentáře: Jo, většina masérek má určitý počet stáláků.

Taky mi musí sednout podnik jako takový. Proto skončím v LM a ne v RH i když by si fakt měli pořídit zvonek.

Bonus odpověď: Minulé jaro v LM 2 měsíce v kuse 1x týdně. Potřeboval jsem to. Asi to bylo dražší než psycholožka, ale když už se vypovídat, tak vláčný holce, co mi okusuje boltec. 🤭

7 března, 2024 09:17
Reply to  Alfonso

Hele teď jsem byl po půl roce u Niny v LM a byla to jedna z nej masáží, co jsem měl jak u ní, tak asi vůbec. 😁

8
0
Budeme rádi za tvůj názor, napiš komentářx